mercoledì 23 settembre 2009

Gita turistica!

Juomalähteet suunniteltiin esittämään korttelille tyypillistä ominaisuutta. Tässä yliopiston kirjalähde.


"Il ragionamento deve avere una base solida" ("järkevällä ajattelulla tulee olla tukeva perustus") lukee obeliskia kannattavan norsun jalustassa.

Puutteellisen koulutuksen takia muinaiset roomalaiset luulivat norsua omituiseksi siaksi.

Santa Maria sopra Minevran kirkon seinään on merkitty mihin asti Teveren vesi on pahoin tulviessaan yltänyt.


Kerrotaan, että kyseinen herra suihkulähteessa suojaa itseään kirkolta, jonka pelkää kaatuvan huonon suunnittelun seurauksena. Suihkulähteen on suunnitellut Bernini oli kirkon suunnitelleen Borrominin kilpailija.

Restauroimistyö käynnissä.

Protestipatsaaseen voi liimata mielipiteitä. Kun patsaat olivat vielä muodissa, poliitikot maksoivat runoilijoille ylistysrunojen liimaamisesta.

Tänään oli ohjelmassa yliopiston Erasmus-järjestön turistikierros joihinkin keskustan tärkeisiin rakennuksiin. Vapaaehtoinen opiskelija selitti rakennusten historiaa ja johdatti paikasta toiseen. Siten päädyin myös tutustumaan kirkkoihin, joihin en ohikulkumatkalla olisi välttämättä poikennut. Parin vaatimattoman kirkon seiniltä löytyi Caravaggion freskoja. Lopuksi menimme aperitivolle: juoman hinnalla voi hakea noutopöydästä yhä uudelleen ja uudelleen salaatteja, pastaa ja leipiä. Opiskelijoille aperitivo onkin yleensä myös cena (illallinen)...

Nessun commento:

Posta un commento